Morten Hedemann Photography | Blog

Nye prioriteter... derfor lukker jeg ned

September 13, 2017  •  Leave a Comment

Kære kunder og følgere.
Først og fremmest vil jeg gerne takke jer alle for, at følge Morten Hedemann Photography, det betyder meget.

Jeg vil især gerne takke alle jer, der har vist mig tillid, ved at hyre mig, som jeres fotograf, hvad end det har været til Bryllup, konfirmation, barnedåb, gravidfotografering, babyfotografering, familieportræt, virksomhedsportræt, julekort eller festfotografering. 
Det har været en sand fornøjelse, at arbejde med jer alle.

Derudover vil jeg gerne takke alle jer, der har været med til at, dele, like og kommentere mine opslag. Alle jer der har anbefalet mig til venner og familie. Tak

Nå men nu til det alvorlige;-)
Da min kone Carina og jeg venter barn til november, har jeg valgt at lukke ned for forretningen.
Det gør jeg, da jeg i den kommende tid ikke har lyst til, og formentlig heller ikke overskud til, at være væk hjemmefra hver og hver anden weekend 🙂 Har jo et fuldtidsjob ved siden af 😉
Det betyder, at der er lukket for bookinger.

Det er dog muligt, at jeg åbner op igen i fremtiden. Det vil tiden vise.
Indtil videre vil alle kundegallerier være online i 1 år, hvorefter de lukkes.

Har Du/I spørgsmål til kundegallerier, efterbestilling af print eller andet, er I velkommen til at skrive en besked eller mail til ”info(at)mortenhedemann.dk”

Mvh. Morten Hedemann


Takkekort

March 13, 2017  •  Leave a Comment

Takkekort

Som du måske allerede ved, så har jeg i lang tid tilbudt, at lave takkekort for alle mine brudepar og konfirmander.

Som noget helt nyt har jeg for ganske nyligt åbnet en såkaldt Etsy shop. Etsy.com er et sted, hvorfra man kan sælge alverdens kreative ting, herunder takkekort. Jeg har hidtil købt mig til de forskellige skabeloner, som jeg bruger og tilbyder som takkekort.

I takt med at mine evner i Photoshop er blevet bedre, har jeg droppet at købe flere forud-designede-takkekort-skabeloner. Nu designer jeg dem simpelthen selv.

Shoppen er lille.... Endnu ;-)
Meeeen.... Jeg bruger i øjeblikket en del tid, på at skitsere og designe takkekortene på papir, for derefter at skabe dem i photoshop. Det er skide spændende kan jeg fortælle og jeg bliver tvunget ud i at, bruge og beherske funktioner i photoshop, som jeg end ikke vidste eksisterede. Spændende :-)

Hvad betyder det så for dig som kunde?

Det betyder at Du får endnu flere flotte designs at vælge imellem, når du skal have lavet takkekort.

Her er et par eksempler og resten kan du se her: https://www.etsy.com/dk-en/shop/StyleYourDesign

Hvis du har en etsy konto, så giv lige shoppen et like :-)

 

Wedding thank you card templateDiy printable thank you card templates, photoshop doc psd Wedding thank you card templateDiy printable thank you card templates, photoshop doc psd Wedding thank you card templateDiy printable thank you card templates, photoshop doc psd Wedding thank you card templateDiy printable thank you card templates, photoshop doc psd


Eksklusivt Bryllupsalbum

September 30, 2016  •  Leave a Comment

Giv dine bryllupsbilleder den respekt de fortjener.

Digitale billeder er gode, trykte billeder er endnu bedre, men der findes næsten ikke noget så godt som, at bladre igennem et smukt og eksklusivt bryllupsalbum, med alle de bedste billeder fra bryllupsdagen.

Som kunde kan du til enhver tid bestille et album. Dette gælder også tidligere kunder.
Jamen hvad koster sådan et bryllupsalbum så? Prisen kan du se lige HER


(OBS: før musen over billederne for mere info)
Eksemplerne nedenfor er et 25x25cm læderindbundet album med layflatsider

Jeres navne og bryllupsdato lazer printet på forsiden Tykke sider der ikke bukker Sort/hvid og farve Lad billederne fade ud Billeder hen over midten. ingen problem, der forsvinder ikke noget ned i ryggen af albummet Eksklusiv stil i smukke sort/hvid toner Layflat betyder at du kan have ET billede spredt ud over begge sider uden at miste noget af billedet ned i ryggen, som man gør med en fotobog Klassisk historiefortælling Bland farver med sort/hvid. På den måde for begge dele et flot fokus Lyst og luftigt Her ses layflat princippet


En kold fornøjelse

February 04, 2016  •  Leave a Comment

Det var en kold fornøjelse, da Sabine fra Frederikshavn, stillede op til gravid-fotografering i slutningen af januar 2016.

Location: Bangsbo botanisk have i Frederikshavn

I bangsbo botanisk have er der mange steder man kan fotografere. Jeg er specielt vild med den lange allé, der går helt ned til Bangsbo Hovedgård.
I havens øvre del er der et stort stendige, som danner en rå og hård baggrund og sneen er bare med til at give det endnu mere kontrast.

Nyd billederne og send en tanke til Sabine, der ikke fik kolde fødder, trods det kolde underlag.

En kold fornøjelse for Sabine, der stillede op til gravid fotografering i bangsbo botanisk have, frederikshavnSabine gravidGravid fotografering i bangsbo botanisk have, frederikshavn En kold fornøjelse for Sabine, der stillede op til gravid fotografering i bangsbo botanisk have, frederikshavnSabine gravidGravid fotografering i bangsbo botanisk have, frederikshavn En kold fornøjelse for Sabine, der stillede op til gravid fotografering i bangsbo botanisk have, frederikshavnSabine gravidGravid fotografering i bangsbo botanisk have, frederikshavn En kold fornøjelse for Sabine, der stillede op til gravid fotografering i bangsbo botanisk have, frederikshavnSabine gravidGravid fotografering i bangsbo botanisk have, frederikshavn En kold fornøjelse for Sabine, der stillede op til gravid fotografering i bangsbo botanisk have, frederikshavnSabine gravidGravid fotografering i bangsbo botanisk have, frederikshavn En kold fornøjelse for Sabine, der stillede op til gravid fotografering i bangsbo botanisk have, frederikshavnSabine gravidGravid fotografering i bangsbo botanisk have, frederikshavn


Screenshot "Go or No go"?

January 03, 2016  •  Leave a Comment

Derfor skal du aldrig tage screenshot.

Det er blevet vanvittigt populært, at tage screenshot med mobilen. Her er nogle gode grunde til at du skal lade være.... Og så en undtagelse 😉

Forestil dig følgende: Du har været hos fotografen og har fået dig nogle rigtig flotte billeder i en fantastisk kvalitet. Disse billeder har du også fået digitalt i et online galleri på fotografens hjemmeside, da det jo høre sig til idag. Nu vil du gerne dele billederne med dine venner på facebook. Så du tager mobilen frem og går ind på dit online galleri. Du bladre igennem billederne og finder et du gerne vil dele. Ja så lægger det jo lige til højrebenet, at tage et screenshot. Men men men, hvis du gør det, så skyder du dig selv, og alle andre omkring dig, i foden. Det er nemlig sådan, at et screenshot, som navnet også siger, bare er en kopi af det din skærm viser, i den opløsning din skærm har. Det vil sige, at når du så smider dit screenshot på facebook, så har det den størrelse/opløsning, som din mobil har. Facebook gør automatisk dit billede større, med det resultat, at kvaliteten bliver så ringe, at din fotograf ringer til dig og skælder ud😂

Så tænker du måske. "Jamen de billeder jeg har taget med min mobil, er fine nok når de kommer på facebook og det fylder jo også bare det skærmen fylder"

Forskellen her er, at når du tager et billede med din mobil, lagres det på mobilens hukommelseskort fuld størrelse 5-12 MP (megapixel). Når du tager screenshot snakker vi Under 1 MP måske endda under en halv.

Det du i stedet skal gøre er at downloade billedet til din mobil og på den måde uploade det til facebook. På den måde mister du ikke kvalitet på samme måde som med et screenshot. Du mister ganske vist noget kvalitet alligevel, men det skyldes facebooks uploader, der automatisk justere størrelsen på billeder og det er den ærlig talt ikke særlig god til. Spørg din fotograf efter, at få de digitale billeder i en størrelse der passer til facebook, det får du nemlig det bedste resultat ud af.

Undtagelsen:
Der er en enkelt undtagelse til reglen og det er, hvis du skal lægge et billede på Instagram. Her betyder det nemlig ikke så meget med opløsningen, da Instagram primært bruges på smartphones, som jo har den samme opløsning som et screenshot.


Den store kanon (Canon)

February 28, 2015  •  Leave a Comment

Jeg har bestemt mig for at droppe fotografering og istedet interessere mig for kanoner og har derfor meldt mig ind i det lokale kanonlaug...

Neeeej.... Det passer ikke :-)
Jeg interessere mig dog meget for en særlig type kanon, nemlig den Japanske kameraproducent "Canon".

Canon har i flere år været mit foretrukne mærke, indenfor kameraverdenen og det mener jeg, at der er rigtig god grund til. De er nemlig blandt de førende producenter af spejlreflekskameraer og objektiver dertil. Længe har jeg haft et brændende ønske om, at eje deres 70-200mm objektiv, da dette, inden for bryllupsfotograferingsverdenen, anses for at være "arbejdshesten". Det er også min erfaring :-)
 

Selvom jeg ikke selv har ejet sådan et stort objektiv, betyder det ikke at jeg aldrig har brugt det. Det stod klart for mig allerede inden "mit" første bryllup, at jeg nok ikke helt kunne nøjes med min 100mm makro-linse, så jeg allierede mig med en fotoforretning i Sæby, der bl.a. lejer dyre objektiver ud. Første gang jeg lejede et objektiv var det af typen Canon 24-70mm f/2.8L, som af bryllupsfotografer verden over også anses for at være et, af de vigtigste objektiver i tasken. Til alle bryllupper efterfølgende, har jeg dog lejet netop Canons 70-200mm f/2.8L IS USM og WOW den sparker R*v. Fra første gang jeg prøvede sådan en 70-200mm, var jeg slet ikke i tvivl om, at det var et objektiv jeg bare måtte eje. Men men men. Sådan et objektiv er ikke just billigt, for ikke at tale om, at jeg faktisk på daværende tidspunkt ikke kunne forestille mig, at det var til at betale. Så hvad gør man så??? Jo man lejer det. Og det har jeg så gjort, hver gang jeg skulle skyde et bryllup.

Nu må det være nok
Jeg står nu over for bryllups- og konfirmations-sæsonen 2015, som tegner til at blive et rigtigt godt år for mig. 
Nu må det være nok, med at leje objektiver, som man ikke kan være sikker på er hjemme til den dato jeg skal bruge det. Som jeg før har skrevet om, (Derfor fotografere jeg) handler det om at kende sit udstyr. Og hvor godt er det lige man lære "sit" udstyr at kende, når man kun lejer det en weekend en gang imellem??? Ikke ret godt, Vel:-)

Derfor har jeg nu kastet mig ud i min hidtil største enkelt-investering, nemlig købet af Canons nye "MARK II" udgave af 70-200mm'eren som hedder Canon 70-200mm f/2.8L IS II USM og koster små 16.000kr. Det er noget af et dyk i tegnebogen, men det koster altså noget, når man vil have det bedste af det bedste. 

Det rent tekniske i dette objektiv vil jeg skåne jer for, men jeg vil nævne et par højdepunkterne.
Objektivet kan zoome fra 70-200mm, hvilket gør at på 200mm, vil baggrunden blive komprimeret på en måde, der nærmest trækker den tættere på motivet, som oftest er personer. Det giver en flot sløret baggrund

Den er lyn hurtig til at fokusere, med sin USM (Ultra Sonic Motor) autofokus.

Blænde på f/2.8 gør at den kan tage gode billeder i dårlig belysning og er med til at give den flotte sløret baggrund.


Derfor fotografere jeg

September 17, 2014  •  1 Comment

Nogle gange, når man gerne vil lære noget nyt, er det en god ide, at stille et spørgsmål. Hvorfor fotografere jeg? Det er et fint spørgsmål, som ikke handler om, at jeg skal overbevise mig selv, men om det er det her jeg vil, for det er det. Det er et spørgsmål, der skal afdække, hvad ved fotografering det egentlig er, der har fascineret mig så meget. 

NOTE: Hvis du kun er interesseret i svaret, så scroll ned til sidste afsnit. Hvis du gerne vil læse en god historie så starter den her.

Det hele startede for en del år siden efterhånden. Min kæreste Carina og jeg havde, i julegave, fået et digital kamera, af mærket Canon. Det var egentlig Carina der havde ønsket sig det, for det sagde mig egentlig ikke så meget med sådan et kamera. Jeg syntes egentlig ikke jeg som sådan havde behov for, at gå rundt og tage billeder af alverdens ting. Tiden gik og Carina og jeg var begyndt, at tage billeder når vi havde gæster eller når vi selv var gæster. Kameraet var indstillet på AUTO, så det var bare om at trykke på knappen. Efter noget tid blev jeg nysgerrig efter, hvilke muligheder der var for, at indstille kameraet anderledes. Der var noget der hed portræt-mode, landskabs-mode, sports-mode og makro-mode. Jeg kunne godt sådan nogenlunde regne ud, hvad portræt-, landskabs- og sports-mode gik ud på, men hvad var det for noget med makro?

Jeg begyndte at lege med makro-mode og fandt frem til, at når dét var slået til, så kunne man zoome ind og få meget skarpe billeder af selv de mindste ting. Jeg startede med at fotografere spidsen af kuglepennen, der lå på bordet, krummen på tallerkenen, knapperne på fjernbetjeningen osv.

Til min lillebror Tobias' konfirmation, var min fætter Sebastian hyret som fotograf. Han havde et stort flot Spejlrefleks-kamera vist nok af mærket Sony. Sebastian tog billeder som en proff og havde endda en ekstra blitz oven på kameraet. Lidt interesseret, begyndte jeg at spørge ind til hans kamera og viste ham vores, som virkede ret lille nu, hvor det lå ved siden af hans. Jeg viste ham makro funktionen på digitalkameraet og zoomede helt ind på en lille bitte tynd pind med et flag på. Det var enden af pinden jeg var interesseret i, at få fokus på, ikke flaget. Jeg viste billedet til Sebastian og han var faktisk imponeret. Nu var det ikke nogen stor skærm, der var på digitalkameraet, men enden af pinden, hvor man iøvrigt kunne se træets struktur og ujævnheder, fyldte faktisk godt 1/3 af skærmen og det så knivskarpt ud.

Sebastian måtte prøve at efterligne mit billede med hans spejlrefleks kamera, men han kunne slet ikke komme lige så tæt på som jeg kunne. Idag ved jeg, at det har noget med linsens nærgrænse at gøre, den minimum afstand der skal være mellem kamera og objekt, for at kameraet kan fokusere. Det er objektivet, der bestemmer nærgrænsen og den svinger fra ca. 25 cm på vidvinkel til 2 meter på tele objektiver. Digitalkameraet havde en nærgrænse på et par centimeter. Det viste sig dog bagefter, at man på spejlrefleks kameraet efterfølgende kunne zoome på skærmen og komme lige så tæt på med et bedre og mere skarpt billede og så var jeg solgt.

Jeg havde bestemt mig for, at jeg måtte have fingrene i sådan et spejlrefleks kamera og jeg gik igang med, at undersøge markedet. Ingen penge havde jeg nok af, så det satte sine begrænsninger i forhold til mit kamera budget. Mit valg faldt på et Canon EOS 1000D, med et 18-55 mm. objektiv til.  Inden jeg havde set mig om, havde jeg brugt over 3000,- på et kamera. WOW. 

Jeg var nu den nye mesterfotograf.... Troede jeg... For med digitalkameraet, havde jeg taget gode billeder, der var skarpe og flotte at se på, så med et nyt og bedre kamera, måtte jeg da kunne lave flottere billeder. Men men men med det nye dyre spejlrefleks kamera, tog jeg i bedste fald dårlige billeder. Virkelig... De var slet ikke gode og jeg kunne slet ikke forstå det. Nu havde jeg jo et bedre kamera, så hvorfor tog jeg ikke bedre billeder? 

Jeg begyndte at søge internettet tyndt efter materiale, der kunne gøre mig klogere. Foto-forumer, blogs, og hjemmesider blev endevendt og den ubarmhjertige sandhed begyndte, at gå op for mig. Jeg ville aldrig komme til, at tage gode billeder igen... Nej det passer ikke. :) Jeg havde bare købt et kamera, der fungerede på en helt anderledes måde end digitalkameraet. Jeg vil ikke gå i detaljer, med alt det tekniske (for jeg ved ikke nok om det :-) Det er magi...), men et digitalkamera gør alt arbejdet for en. Det eneste man selv skal gøre er, at trykke på udløser-knappen og Wupti, så har man et billede. Med et spejlrefleks kamera, skal man for det første kigge igennem søgeren, (det lille kig-hul øverst på kameraet), og ikke på LCD skærmen på bagsiden. Dernæst skal man finde fokus ved hjælp af en række fokuspunkter og her er det ikke uden betydning, hvilket fokuspunkt der er aktiveret. Det var heller ingen billedstabilisering i mit nye dyre kamera. ØV

Øvelse gør mester
Op på hesten igen og øv dig... Sådan sagde Carina til mig, så det gjorde jeg. Jeg begyndte at tage kameraet med ud, sammen med kattene Spike og Chester. De var nogle gode modeller, der gjorde at jeg rigtig kunne øve mig. De kunne både sidde stille, men også gå og løbe, hvilket gjorde, at jeg fik øvet mig på flere punkter. Jeg begyndte, at få anstændige billeder ud af kameraet og jeg begyndte, at forstå noget af teknikken bag. Yes man... tænkte jeg. Nu var det begyndt at lykkedes for mig. Glæden var stor og motivationen endnu større. Jeg havde efterhånden lært mit kamera at kende. Tiden var kommet til, at opgradere. Nyt kamera igen? Nej nej, men et nyt objektiv, et makro-objektiv..

Sådan et makro-objektiv, er lavet specielt til, at tage makrobilleder/nærbilleder. Det har altså en kort nærgrænse, så man kan komme tæt på motivet. Bum bum bum. sådan et makro-objektiv koster altså over 7000,- (det er så også et af canon's professionelle objektiver, med den røde ring. Et såkaldt "L-objektiv") Hvordan kunne det være så meget dyrere end kameraet? Jeg talte med Mattias fra Japan Photo i Hjørring og han fortalte mig, at det typisk var sådan, at det var objektiverne man beholdte og selve kamerahuset man skiftede ud. Så der var ikke noget forgjort i, at købe et dyrt objektiv til et knap så dyrt kamera. (lagde du mærke til, hvordan mit kamera pludselig gik fra at være dyrt til, knap så dyrt). 
Nå men jeg fik bestilt objektivet og ventede spændt på, at det kom hjem til butikken, hvor jeg skulle prøve det for første gang. Og gæt lige hvad... Jeg tog igen dårlige billeder. Jeg blev vildt frustreret igen og måtte endnu engang til, at søge internettet tyndt for viden om makrofotografering, men med lidt øvelse fik jeg tag på det. Det handler simpelthen om, at man skal kende sit grej. At fotografere med spejlrefleks er altså lagt fra, "bare at trykke på knappen".

Nå, men en helt ny verden åbnede sig nu for mig, for jeg kunne da ikke stoppe nu. Nu havde jeg allerede investeret mere end 10.000,- i min hobby. Der gik ikke længe før jeg igen var på udkig efter nyt grej. Denne gang ville jeg skifte mit kamerahus ud. Jeg havde fundet mig et der passede til mit behov og jeg bestilte det hos Mattias. Valget var faldet på et Canon EOS 7D, som er et semi-professionelt kamera. Nu havde jeg altså brugt mere end 20.000,- ialt på min hobby. Dyrt tænker nogen, men er det ikke sådan med så mange hobbyer? 

Jeg var nu begyndt, at blive spurgt om jeg ikke kunne fotografere, når vi var inviteret til noget og jeg var sågar blevet hyret til, at fotografere til en kollegas datters konfirmation. Hmm.. Jeg kunne tjene penge på min hobby... Hvor mange kan lige det? Nå, men når jeg nu tog penge for, at fotografere måtte jeg hellere øve mig lidt, så jeg kunne levere nogle flotte billeder. Jeg lagde mange kræfter i at øve mig og Carina stod model for mig flere gange. Jeg blev mere og mere bekendt med det nye kamera og jeg vidste jo godt, at det var et must, at jeg kendte mit grej.

Dagen for Karolines konfirmationen kom. Jeg mødte op ved kirken i god tid og ventede spændt på, at de var færdige i kirken. Selve fotograferingen foregik i området bag kirken, som lå tæt på stranden i Sæby. Vi tog en del forskellige billeder på forskellige steder, hvorefter vi gik hver til sit. Hjemme igen ventede jeg spændt på, at få overført billederne fra kameraet til computeren. 

Jeg havde forlængst købt et program,( Lightroom), til at redigere billederne i. Det er et program, som langt de fleste professionelle bruger. Jeg redigerede og redigerede og redigerede lidt mere. Endelig var jeg tilfreds med resultatet og jeg kunne levere billederne til Karoline og hendes mor. De blev rigtig glade for billederne og det gjorde mig rigtig stolt. Jeg har aldrig været en ørn til fodbold, eller anden sport for den sags skyld, men her var altså noget jeg kunne finde ud af. 

Det havde givet mig blod på tanden og jeg begyndte, at fortælle folk, at jeg godt kunne hyres:) Carina havde fortalt om min hobby på hendes arbejde. Så en dag, da en af hendes kollegaer skulle giftes, blev jeg spurgt om jeg ville være deres fotograf på dagen. Wow... Det ville jeg gerne. Mit første bryllup... Det var en rigtig fed oplevelse og jeg tog mange billeder. Rigtig mange faktisk. I løbet af hele dagen tog jeg over 1000 billeder.Så det var noget af et sorterings arbejde der startede dagen efter. Jeg redigerede mange billeder og brudeparret var tilfredse:) "Yes man" tænkte jeg. Dèt med at fotografere til et bryllup, var faktisk skide sjovt og udfordrende på samme tid. Det ville jeg gerne prøve igen. Jeg begyndte at reklamere på facebook og der gik ikke længe før jeg blev kontaktet af et brudepar, der gerne ville hyre mig. Jeg holdt et møde med dem, hvor vi aftalte hvordan og hvorledes. En måned senere fotograferede jeg til mit andet bryllup. Jeg var helt oven på.

Men hvad var det der gjorde, at jeg var helt oven på?
Det har jeg tænkt lidt over og jeg er kommet frem til, at det består af to dele. Det kick jeg får ud af, at skabe noget flot med mit kamera og så den glæde jeg oplever hos de folk jeg fotograferer. Som fotograf får jeg lov, at komme helt ind på livet af de mennesker jeg fotografere. Jeg lære dem, at kende og de lære mig, at kende. Der er tillid imellem os. Deres smil og deres latter, sammen med min glæde og begejstring ved at fotografere, er dèt der gør, at jeg bliver ved. Jeg vokser en halv meter hver gang jeg levere et produkt, som folk bliver glade for. En anerkendelse af, at det jeg laver rent faktisk glæder andre. Det er det hele værd for mig. Jeg har efterhånden spyttet over 30.000,- i min hobby og der er ingen der ved om det nogensinde bliver tjent hjem igen, men skidt også med det. For jeg elsker at fotografere og jeg elsker, at gøre folk glade, så derfor fotografere jeg :) 

 


Velkommen på forsiden

September 11, 2014  •  Leave a Comment

Vi ved det jo godt... Udseendet betyder noget...    

Rolig nu.... Det er udseendet på hjemmesiden jeg mener :-)

I lang tid har hjemmesiden haft et statisk baggrundsbillede. Sådan et er godt for, at skabe genkendelighed, men kan da godt blive lidt trivielt, at se på. Derfor består forsiden nu af en række smukke billeder, af glade brudepar, konfirmander osv.

Brug musen for, at navigere igennem billederne.

Og du kan selvfølgelig godt få dit billede på forsiden :-) Det er bare at ringe og aftale tid ;-)

 


Gudumholm Kirke

August 30, 2014  •  Leave a Comment

-Fra et fotografisk synspunkt.

For noget tid siden, var jeg fotograf til Pernille og Roberts bryllup i Gudumholm kirke.
Det første der slog mig, ved ankomsten til kirken, var at den var stor. En del større end jeg havde forestillet mig, til en mindre by.

Inde i kirken er der dejlig lyst, hvilket ikke er så tosset, når der skal fotograferes, uden blitz. 
Kirketjeneren fortalte, at kirken, i 2009, blev istandsat og moderniseret i samarbejde med, den nu afdøde nordjyske kunstner Poul Anker Bech (1942-2009) og kunstner Niels Helledie. I den forbindelse fik Kirken et nyt alterbillede (Poul Anker Bech), samt nyt gulv og moderne lys i loftet.

Jeg har ikke før været i Gudumholm kirke, men jeg har set billeder fra før moderniseringen og der er virkelig stor forskel.
Det nye lys og alterbillede giver Kirken et look, der fremtræder mere moderne og ungdommeligt, end den gjorde inden 2009.

Set fra et fotografisk synspunkt, har det været meget meget god oplevelse, at fotografere i Gudumholm kirke og jeg håber ikke, at det er sidste gang jeg har fotograferet der. 
Desuden er jeg vild med Poul Anker Bech's malerier. Så thumbs up til Gudumholm kirke for deres gode smag :-)

Pernille og Roberts bryllup i Gudumholm KirkeEn moderne kirke, har her dannet rammen om Pernille og Roberts bryllup. Gudumholm kirke.


Video slideshows

June 26, 2014  •  Leave a Comment

Som noget helt nyt, er jeg begyndt, at lave video-slideshows.
Følg med tilbage i tiden, helt præcis tilbage til din bryllupsdag.
Nu kan du gen-opleve følelserne og stemningen fra bryllupsdagen, igen og igen og igen.
Billeder og video, sat sammen med god musik, lige til at dele med venner og familie på facebook.
Se eksempler på slideshows lige HER


Projekt Brenizer - Billederne

April 13, 2014  •  Leave a Comment

Søndag d. 6.april kl. 12.00 mødtes Carina og jeg i Svanelunden med 5 friske par. Dagens projekt gik ud på at lave panoramabilleder med et zoom-objektiv. Læs mere om Brenizermetoden HER.

Dagen startede med en præsentation af projektet og udvælgelse af locations.

Selve fotograferingen viste sig at være det mindste af det... Det tog ca. 1 time ialt.
Efterbehandlingen var langt mere tidskrævende. Ca. 8 timer da vi kom hjem fra svanelunden. De næste dage er der også arbejdet omkring 8-10 timer mere inden billederne var som de skulle være. Jeg kunne godt have været endnu mere grundig, men da det er et læringsprojekt, skal jeg også begrænse mig c",)

Som lovet får hvert par, et 30x40cm billede på print. Dem kan I se herunder...

Jeg takker de 5 par og alle jer andre, der også viste interesse for projektet.
Bliv hængende. Der kommer snart et nyt projekt, hvor jeg får brug for jeres hjælp :)

30x40 snit30x40 snitaf Morten Hedemann - www.mortenhedemann.dk

30x40 snit30x40 snitaf Morten Hedemann - www.mortenhedemann.dk

30x40 snit30x40 snitaf Morten Hedemann - www.mortenhedemann.dk

30x40 snit30x40 snitaf Morten Hedemann - www.mortenhedemann.dk

af Morten Hedemann - www.mortenhedemann.dk


Projekt Brenizer

April 03, 2014  •  Leave a Comment

Som noget helt nyt, har jeg eftersøgt 5 par, der havde mod på, at være forsøgskaniner, til et lille projekt.
Ca. 20 par har meldt sig og jeg har trukket 5 par ud. Vi mødes søndag d. 6 april et hemmeligt sted i Hjørring :)

OM PROJEKTET: Der er en ret avanceret foto-teknik, der på engelsk hedder The Brenizer Method. Det er en metode, som er opkaldt efter en fyr ved navn Ryan Brenizer fra det stor USA. Hans metode går ud på, at blande egenskaberne fra to meget forskellige objektiver. Vidvinkel og zoom.
I grove og ikke detaljerede træk:
Når man fotografere med vidvinkel, får man rigtig meget baggrund med i billedet, (ca. svarende til det vi ser med øjnene) og alt vil være nogenlunde skarpt. 
Men vi vil altså gerne have en meget lav dybdeskarphed(slørret baggrund) på vores billeder, så derfor bruger vi objektiver der zoomer mere (ca. svarende til at kigge igennem røret fra en køkkenrulle) og det giver en flot slørret baggrund.
For at få det bedste med fra begge objektiver, har Ryan udviklet Brenizer metoden, som går ud på at bruge et zoom objektiv og tage et billede af parret, og derefter tager 8 til 100 billeder rundt om parret, som senere i Photoshop ”limes” sammen til et kæmpe stort billede med masser af baggrund, men stadig med den meget lave dybdeskarphed. Billederne vil faktisk blive så store at de kan fylde en husgavl. :)

Følg med i næste uge, hvor billederne vil blive offentliggjort her på siden www.mortenhedemann.dk og på facebook-siden https://www.facebook.com/HedemannPhotography


Nyt kamerahus

March 20, 2014  •  Leave a Comment

I kender det nok allesammen.

Engang imellem, SKAL der bare noget nyt til. Det behøver ikke nødvendigvis at være helt nyt, men bare nyt for dig. Sådan havde jeg det den anden dag, hvor jeg besluttede mig for at udvide grejlisten lidt. Dette gjorde jeg med et "nyt" kamerahus. Valget faldt på et kamerahus jeg længe har ønsket mig, et såkaldt "full frame" Det er altså et kamerahus med en stor sensor, med en fantastisk billedkvalitet. Med 2 forskellige kamerahuse, kan jeg nu dække et større billedmæssigt område, uden at skulle til at skifte objektiv i marken, hvilket kan resultere i støv og andet skidt inde i kameraet... NOT GOOD :)

Nu kommer så en periode, hvor jeg skal blive fortrolig med, det nye kamerahus, men det minder heldigvis rigtig meget om det gamle, så det skal jeg hurtigt få lært at kende:)

Hvilket af de to kameraer tror du er full frame?


Ny hjemmeside Igen igen

March 11, 2014  •  Leave a Comment

Som du måske ved, har der været, en del problemer omkring, den gamle hjemmeside. Der var en del der ikke kunne se siden, p.g.a at nogle antivirusprogrammer, var begyndt at blokere for noget i hjemmesidens kodning. Det havde altså ikke noget at gøre med hjemmesidens indhold, men kodningen. Det var et problem, som lå hos den hjemmeside-udbyder jeg havde valgt. For at gøre det helt klart, så har det INTET med virus at gøre, så ingen panik :)
 

For at gøre en lang historie kort, handlede det om, at min udbyder, ville have, at jeg skulle bede mine kunder og andre besøgende, om at fortælle deres antivirusprogram, at det var sikkert at færdes på siden og det hverken KAN eller VIL jeg lægger over på Jer:)

Så konsekvensen er altså blevet en ny hjemmeside, endda med en ny webadresse: mortenhedemann.dk
Den gamle webadresse mh-foto.dk vil fortsat føre videre til den nye side, så man bestemmer selv hvilken adresse man vil bruge :)

Tag godt imod den nye hjemmeside og giv gerne en tilbagemelding på facebooksiden


Køb prints

January 05, 2014  •  Leave a Comment

Som noget helt nyt i 2014, vil det være muligt, at købe flere af mine billeder, til print.

Jeg vil tilbyde print i forskellige størrelser fra 10 x 15 cm op til 100 x 70 cm.

 

Alle print vil være på mat kvalitets-fotopapir. Mulighed for montering på skumplade.

 

Hvis du er blevet fotograferet hos mig, kan du selvfølgelig også købe disse som print.

 

Kontakt mig hvis dette har interesse (Skriv "Print" i emne-feltet)

 

Archive
January February March April May June July August September (2) October November (2) December
January (1) February March (2) April (2) May June (1) July August (1) September (2) October November December
January February (1) March April May June July August September October November December
January (1) February (1) March April May June July August September (1) October November December
January February March (1) April May June July August September (1) October November December
January February March April May June July August September October November December