Morten Hedemann Photography | Screenshot "Go or No go"?

Screenshot "Go or No go"?

January 03, 2016  •  Leave a Comment

Derfor skal du aldrig tage screenshot.

Det er blevet vanvittigt populært, at tage screenshot med mobilen. Her er nogle gode grunde til at du skal lade være.... Og så en undtagelse 😉

Forestil dig følgende: Du har været hos fotografen og har fået dig nogle rigtig flotte billeder i en fantastisk kvalitet. Disse billeder har du også fået digitalt i et online galleri på fotografens hjemmeside, da det jo høre sig til idag. Nu vil du gerne dele billederne med dine venner på facebook. Så du tager mobilen frem og går ind på dit online galleri. Du bladre igennem billederne og finder et du gerne vil dele. Ja så lægger det jo lige til højrebenet, at tage et screenshot. Men men men, hvis du gør det, så skyder du dig selv, og alle andre omkring dig, i foden. Det er nemlig sådan, at et screenshot, som navnet også siger, bare er en kopi af det din skærm viser, i den opløsning din skærm har. Det vil sige, at når du så smider dit screenshot på facebook, så har det den størrelse/opløsning, som din mobil har. Facebook gør automatisk dit billede større, med det resultat, at kvaliteten bliver så ringe, at din fotograf ringer til dig og skælder ud😂

Så tænker du måske. "Jamen de billeder jeg har taget med min mobil, er fine nok når de kommer på facebook og det fylder jo også bare det skærmen fylder"

Forskellen her er, at når du tager et billede med din mobil, lagres det på mobilens hukommelseskort fuld størrelse 5-12 MP (megapixel). Når du tager screenshot snakker vi Under 1 MP måske endda under en halv.

Det du i stedet skal gøre er at downloade billedet til din mobil og på den måde uploade det til facebook. På den måde mister du ikke kvalitet på samme måde som med et screenshot. Du mister ganske vist noget kvalitet alligevel, men det skyldes facebooks uploader, der automatisk justere størrelsen på billeder og det er den ærlig talt ikke særlig god til. Spørg din fotograf efter, at få de digitale billeder i en størrelse der passer til facebook, det får du nemlig det bedste resultat ud af.

Undtagelsen:
Der er en enkelt undtagelse til reglen og det er, hvis du skal lægge et billede på Instagram. Her betyder det nemlig ikke så meget med opløsningen, da Instagram primært bruges på smartphones, som jo har den samme opløsning som et screenshot.


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September (2) October November (2) December
January (1) February March (2) April (2) May June (1) July August (1) September (2) October November December
January February (1) March April May June July August September October November December
January (1) February (1) March April May June July August September (1) October November December
January February March (1) April May June July August September (1) October November December
January February March April May June July August September October November December