Morten Hedemann Photography | Den store kanon (Canon)

Den store kanon (Canon)

February 28, 2015  •  Leave a Comment

Jeg har bestemt mig for at droppe fotografering og istedet interessere mig for kanoner og har derfor meldt mig ind i det lokale kanonlaug...

Neeeej.... Det passer ikke :-)
Jeg interessere mig dog meget for en særlig type kanon, nemlig den Japanske kameraproducent "Canon".

Canon har i flere år været mit foretrukne mærke, indenfor kameraverdenen og det mener jeg, at der er rigtig god grund til. De er nemlig blandt de førende producenter af spejlreflekskameraer og objektiver dertil. Længe har jeg haft et brændende ønske om, at eje deres 70-200mm objektiv, da dette, inden for bryllupsfotograferingsverdenen, anses for at være "arbejdshesten". Det er også min erfaring :-)
 

Selvom jeg ikke selv har ejet sådan et stort objektiv, betyder det ikke at jeg aldrig har brugt det. Det stod klart for mig allerede inden "mit" første bryllup, at jeg nok ikke helt kunne nøjes med min 100mm makro-linse, så jeg allierede mig med en fotoforretning i Sæby, der bl.a. lejer dyre objektiver ud. Første gang jeg lejede et objektiv var det af typen Canon 24-70mm f/2.8L, som af bryllupsfotografer verden over også anses for at være et, af de vigtigste objektiver i tasken. Til alle bryllupper efterfølgende, har jeg dog lejet netop Canons 70-200mm f/2.8L IS USM og WOW den sparker R*v. Fra første gang jeg prøvede sådan en 70-200mm, var jeg slet ikke i tvivl om, at det var et objektiv jeg bare måtte eje. Men men men. Sådan et objektiv er ikke just billigt, for ikke at tale om, at jeg faktisk på daværende tidspunkt ikke kunne forestille mig, at det var til at betale. Så hvad gør man så??? Jo man lejer det. Og det har jeg så gjort, hver gang jeg skulle skyde et bryllup.

Nu må det være nok
Jeg står nu over for bryllups- og konfirmations-sæsonen 2015, som tegner til at blive et rigtigt godt år for mig. 
Nu må det være nok, med at leje objektiver, som man ikke kan være sikker på er hjemme til den dato jeg skal bruge det. Som jeg før har skrevet om, (Derfor fotografere jeg) handler det om at kende sit udstyr. Og hvor godt er det lige man lære "sit" udstyr at kende, når man kun lejer det en weekend en gang imellem??? Ikke ret godt, Vel:-)

Derfor har jeg nu kastet mig ud i min hidtil største enkelt-investering, nemlig købet af Canons nye "MARK II" udgave af 70-200mm'eren som hedder Canon 70-200mm f/2.8L IS II USM og koster små 16.000kr. Det er noget af et dyk i tegnebogen, men det koster altså noget, når man vil have det bedste af det bedste. 

Det rent tekniske i dette objektiv vil jeg skåne jer for, men jeg vil nævne et par højdepunkterne.
Objektivet kan zoome fra 70-200mm, hvilket gør at på 200mm, vil baggrunden blive komprimeret på en måde, der nærmest trækker den tættere på motivet, som oftest er personer. Det giver en flot sløret baggrund

Den er lyn hurtig til at fokusere, med sin USM (Ultra Sonic Motor) autofokus.

Blænde på f/2.8 gør at den kan tage gode billeder i dårlig belysning og er med til at give den flotte sløret baggrund.


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September (2) October November (2) December
January (1) February March (2) April (2) May June (1) July August (1) September (2) October November December
January February (1) March April May June July August September October November December
January (1) February (1) March April May June July August September (1) October November December
January February March (1) April May June July August September (1) October November December
January February March April May June July August September October November December